Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Varázslatos és békés ZEN kertek

Varázslatos és békés ZEN kertek

VARÁZSLATOS ÉS BÉKÉS ZEN kertek

Zen Kiskert - Mini Homokozó - Irodai stresszoldó


Kihívás! Játék! Felejtsd el a kinti világ félelmeit – merülj el a meditatív ZEN kertészkedés nyugalmában

Megalkottuk a mostani időszakra szóló MEDITATÍV ZEN kertünket.

A Zen kert használatának lényege, hogy elérd azt az állapotot, amikor már nem zavarnak az életedben bekövetkező negatív események, és derűsen tudod szemlélni, ami Veled történik. Valódi, mélységes csend, zavartalan meditáció.

Több dolgot is beletettünk, ami most kifejezetten jól jön mindenkinek. Egy kis befelé fordulás, meditáció, önvizsgálat. Bármikor – akár csak pár percre – amikor a kerteddel foglalkozol – életed lelassítod és nyugalmat, találsz - a jelen pillanatra összpontosítva.

A homok a vizet - a KÖVEK a szigetet, hegyeket szimbolizálják, fontos szerepet töltenek be >> A gereblye egy másik klasszikus elem egy mini-zen kertben, amivel számos mintázat rajzolható – körök, spirálok, pontok, hullámminták és a klasszikus egyenes vonalak.
Tehetsz bele miniszobrokat, ásványokat - természetes elemek pedig -mint a moha, a fa kéreg, a növény > kaktusz, pozsgás, tyllandsia, kúszónövények, bambusz, bonsai < még személyesebbé alakítják.
Nevelgetheted, formálhatod, alakíthatod kedvedre; Meglátod jótékonyan hatnak egészségedre, jólétedre, környezetedre.

Tarts szünetet, relaxálj, tisztítsd gondolataid, vezesd le a stresszt

Otthonodban, irodádban, közösségi terekben egyaránt helyet kaphat egy kis „nyugi-sziget”… egy körülzárt, sekély homokdoboz, ami homokot, fövenyt, sziklákat, növényeket vagy más természeti elemet tartalmaz…és benne az élet hatalmas óceánját, a  hullámzó vízre emlékeztető alakzatban elgereblyézett homok jeleníti meg.
Hogyan építsd meg saját mini zen-kertedet? …izgalmas kipróbálni.

A kertben csak kövek (sziklák) vannak, körülötte homok... és ezt a homogén felületet gereblyézd tele különböző formájú vizet imitáló hullámvonalakkal. A minták, amiket gereblyézel békével töltenek el, segítenek leküzdeni a stresszes napokat. A kertészkedés kitisztítja az elmédet és elválaszt egy időre a rohanó élettől. A kavicsok, illetve a homok által szimbolizált mozdulatlanná merevedett “víz” az örökkévalóság jelképe, az önmagunk megismeréséhez vezető, életeken át tartó út meditációs segédeszköze. Életünk minden pillanata döntések sora, mely az adott pillanatban valamilyen úton, valamilyen irányba visz, és amin mindig ott az újabb döntés, egy változtatás lehetősége is. Eme utak megtalálásában, és a döntések meghozatalában nyújt segítséget ez a titokzatos, néma Zen kert. Segít belső nyugalmad, lelki egyensúlyod megtalálásában.
 

Megadunk mindent, amire ehhez szükséged lehet >> ITT megnézheted!  

Mini Zen KERT - DIY lépések


1. lépés: Töltsd fel ZENBoxod az illatosított homokkal.

Öntsd a homokot a boxba, rázogasd. Néhány csepp olaj a homokot nedves hatásúvá teszi, a homok mintái kiemelkednek…

2. lépés: Helyezd bele a köveket és dekorokat.

A kövek és a kavicsminta kirakás a zen kert egyik legfontosabb aspektusai.   

Egy csoportot elhelyezhetsz a kert egyik sarkában, vagy helyezd távol egymástól őket. Gondold át, tervezd meg, de ne bonyolítsd túl!
A későbbiekben bármikor megváltoztathatod az elrendezést, kedved szerint.

3. lépés: Adj hozzá egy csepp zöld érintést növényekkel!


A növények nagyszerű módja a természet egyéb elemeinek behozatalára. Békét és harmóniát teremtenek. A ZEN növény gondozás-formálás alkotó, teremtő – kreatív tevékenység, csökkenti a stresszt és növeli a termelékenységet az otthoni és munkahelyi környezetben.

Pozsgás növények, kaktuszok és levegő növények-tillandsiák, szerencse-bambusz, boróka-bonsai…

4. lépés: Hozz létre homokmintákat a gereblyével! 

A gereblyézés figyelemelterelő és megkönnyíti az elmét az ellazuláshoz, meditációhoz.

Most már KÉSZ is A saját ALAP zen kerted!


Helyezd el a nappaliban, hogy mindig szem előtt legyen. Tedd napi rutinná kertészkedésed!

Ajándékozz különleges kincset, személyre szabott Zen kertet szeretteidnek. Alkotócsomagunk segít benne.

+5. lépés:
ZEN illóolaj keverék

Relaxáló, feszültségoldó, harmonizáló, misztikus illóolaj-keverék segíti a stressz, a félelem legyőzését, finom illatának köszönhetően nyugalommal, vidámsággal tölti meg a teret, elősegíti a szellemi egyensúlyt.

+6. lépés: Illatosított füstölés

A füstölő jelentősége: A szaglás az öt alapvető érzékelés egyikeként fontos híd köztünk és a világ között. Kellemes illatokkal lényegesen kifejezőbb, élőbb minden, amivel kapcsolatba kerülünk. A füstöléssel a szellemi tudatosság és megismerés felé indulhatunk el, s általa egy új világot tárhatunk fel. Ez az, ami miatt a füstölőnek megvan a helye egy üzleti irodában éppúgy, mint egy buddhista szentélyben. Egy színes, vidám társaságban ugyanúgy fontos kellék lehet, mint egy meghitt, bensőséges éjszakán.

+7. lépés: Gongjáték

+8. lépés: Energia-növelő ásványok

Ha zavar van körülötted,  semmi nem sikerül, felhalmozódnak a tennivalóid, és összevisszaság lesz úrrá életeden, akkor készíts egy zen kertet, simítsd el gereblyével, tegyél rendet, rendszert benne...
akár ahogy az életedben is varázsütésre elsimulhatnak gondjaid

 

Tartalomhoz tartozó címkék: DIY zen