Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
650 Ft
Menny.:db

VadKovászos fehér házi KENYÉR

Ár:
650 Ft
Kapható választék:
:
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Cikkszám: LP001
Gyártó: Bali Család

Leírás és Paraméterek

VadKovászos FEHÉR HÁZI KENYÉR
MELYBEN az  adalék nem más, mint a szív és lélek!
Az IGAZI (vadkovászos) KENYÉR
… összehasonlíthatatlan mind ízvilágában, állagában, eltarthatóságában, és persze élettani hatásaiban … más kenyérfajtával.

A kovászolással a baktériumok glutént bontanak, így a kenyerünk „könnyebb” lesz és kevésbé terheli meg a szervezetet.
Hozzávalók:
3 összetevő, mely évszázadok óta garanciája a tökéletes kenyérnek > L I S Z T – V Í Z – S Ó
Elkészítés:
Türelem-Szakértelem-Szeretet 
Adalékanyag:
szív és lélek

RENDELÉSLEADÁS: 
>> hétfő este 20:00 óráig >> SZERDAI szállítás/átvétel
>> szerda este 20:00 óráig >> PÉNTEKI szállítás/átvétel


ÖSSZETÉTEL:

liszt (BL80), víz, zabpehely, búzakorpa, só


VADKOVÁSZ

15-25 nap türelmes, szakértő munkája
- lisztből és vízből.
Ezeknek az alapanyagoknak napi frissítéséből létrehozott tejsav és egyéb baktériumok mikro-kultúrája, melyet - ha beledagasztunk a kenyérbe, akkor a kenyerünk gyönyörűen megkel.
A pékségek már nem nagyon nevelgetnek kovászt és sütnek ilyen típusú kenyeret.
Ezért egy kincs, melyből mi is kínálhatunk Nektek IGAZI KENYERET.

Vadkovásszos - a kovász enyhén savanykás ízével, teljes kiörlésű kenyérliszttel...


Hétköznaponként, Pécsett az IparosházCsemegében kóstolható is.
Rendeld meg, hogy biztos maradjon Neked is! >> pecsiplacc@gmail.com >> 30/3153270 >> @pécsiplacc


A kovászos termékek eltarthatósága sokkal hosszabb, mint az élesztős társainak. Akár egy hétig is megtartja frissességét.

Isteni finom –  Igazi – ÉLESZTŐMENTES - ADALÉKANYAGOK NÉLKÜL – Kézműves, ínyenc termék – maga az ÉLET.

Akár hajszálvékonyságú szeletekre is vágható úgy, hogy közben nem morzsálódik.

K ó s t o l d   m e g!  R e n d e l d   m e g!
Így biztos, hogy meglesz a mindennapi kenyered.
A vadkovászolós technológia lényege, hogy a liszt és víz megfelelő arányú összekeverése és ideális hőmérsékleti, tárolási körülmények közt - élesztő  és egyéb adalékok hozzáadása nélkül készül az igazi kenyér. Mindössze lisztet, vizet és sót tartalmaznak.
"Miért könnyebb megemészteni a vadkovászos kenyeret?
...A kenyér fermentációs folyamatát is beleértve, a termőföldtől a saját emésztésünkig és egészségünkig egy mikrobiális kört zárunk be. A hosszú, lassú kelesztés és a tejsavbaktériumok által termelt tejsav átalakítja a lisztet, amelyből olyan kenyér készül, amely nemcsak számunkra, hanem a mikrobáink számára is táplálékul szolgál.
A kovász egy  P R E B I O T I K U M .   B á m u l a t o s.
...A kovászolás a kenyérkészítés legősibb módja, amely a természetben előforduló vadélesztőt és tejsavbaktériumokat használja. Jellegzetes ízű kenyér készül belőle, de a fantasztikus íznél és tápanyagtartalomnál sokkal többről van szó. A kovászos kenyér sütése érzéki folyamat, amely egyszerre táplálja az elmét és a testet... Az összefonódásról szól, a kezünket, a tapintásunkat, a szaglásunkat, az ízlésünket, a látásunkat, a hőt és az elménket használjuk.
<< Ezek a kovászos kenyér sarokkövei. " // Részlet Vanessa Kimbell Kovásziskola című könyvéből//
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!