Elkészítése: a koncentrátumot ízlés szerinti mennyiségű (kb. 2 dl az ajánlott) forró vagy hideg vízzel kell felönteni, és készen van a gyümölcsös ital, további ízesítést nem igényel.
A gyümölcsöket speciális eljárással, saját recept alapján dolgozzák fel. A rövid sütés során új karaktert vesznek fel a különféle gyümölcsök, ráadásul a sütés egyben tartósítja is őket, így tartósítószerekre már nincs is szükség.
Csehországban majd’ százötven éves hagyománya van ennek az italnak; a nagymamák a lekvár mellé rendszerint sült teát (csehül „pečený čajt”) is eltesznek, ha elérkezik a gyümölcsszezon. Nyáron is fogyasztható persze, jéghideg szódával vagy fagylalttal, de mindenki a hidegre tartalékolja őket…
Mivel a Frupka csupán fruktózt tartalmaz édesítésként, így cukorbetegek is fogyaszthatják!

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Térfogat 60 ml
Egységár 8816 Ft / l
Származási hely Csehország
Gyümölcstartalom 45 g
Összetevők víz, vörös áfonya, fruktóz, alma, eper, málna, fahéj

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100 G TERMÉKBEN

Energia 517 kJ / 122 kcal
Zsír 0,2 g
… amelyből telített zsírsavak 0,1 g
Szénhidrát 29 g
… amelyből cukrok 27 g
Fehérje 0,3 g
0 g