Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
350 Ft
Menny.:db

MÁKLISZT

Ár:
350 Ft
Kapható választék:
Kiszerelés:
Menny.:db
természetes, növényi, gluténmentes, vegán
Elérhetőség: Előrendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Cikkszám: VD002
Gyártó: Vitality Drops

Leírás és Paraméterek

100%ban természetes alapanyagokból - az egészségért.
200 g és 400 g-os kiszerelésben

MÁKLISZT

Csodálatos mákíz, a durva szemcsék nélkül! Magas ásványianyag-tartalma (vas, kalcium, magnézium, foszfor) miatt a csontritkulás és a vashiány megelőzésére is alkalmas, valamint segít a tejallergiás gyerekek kalciumpótlásában. Alacsony szénhidrát-, valamint jelentős rost- és fehérjetartalommal bír, ezért bármely korszerű diétába beleillik.
A mákliszt jól helyettesíti a darált mákot, csökkentett olajtartalmának köszönhetően tovább eltartható. Minden, ízvilágában harmonizáló sütemény, tészta receptjében pótolhatjuk a fehér lisztet mákliszttel. A darált mák egy része is helyettesíthető mákliszttel, így a tészta zsírtartalma kevesebb lesz és színe sem annyira határozottan sötét, mint a darált máknak. Készíthetünk a felhasználásával péksüteményeket, feldobhatjuk a mák ízével muffinjainkat, fánkunkat, töltelékeinket vagy akár kenyereinket is.

Tippek
 >  Sűríthetünk is vele, mert nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes
 >  Ha citromot és nyírfacukrot adunk hozzá, akkor ízletes tölteléket kapunk
 >  Akár kenyeret is süthetünk vele, főképp más liszttel keverve. Ha csak mákliszttel sütünk, a receptben megadott tojásmennyiséghez képest eggyel többet használjunk, hogy elkerüljük a túlzott morzsálódást!
 >  Nyugtatja az idegeket, jó esti altató helyett egy kocka mákos süti, erősíti immunrendszerünket, vérrög képzést megelőző hatása van
 >  
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 1297 kJ/310 kcal
Zsír: 16,79 g (amelyből telített zsírok: 1,64 g)
Szénhidrát: 5,14 g (amelyből cukor: 4,95 g)
Fehérje: 34,61 g
Só: 0 g

Receptek

HABOS-MÁKOS-ALMÁS-TEPSIS
Tipp: ha nem teszünk gyümölcsöt a tojásfehérje habba, és van otthon cukormentes barack lekvárunk, kenjük meg az alma réteget vele és tegyünk egy kis kanállal a tojásfehérjébe (a tojásfehérje réteg sütése előtt). Isteni lesz!
Hozzávalók (kb. 20*30 cm)
a tésztához: 
6 tojássárgája-10 dkg darált dió-10 dkg darált mák-1/2 csomag sütőpor-1 evőkanál méz
az almás réteghez: 12 alma-1 teáskanál fahéj-negyed citrom leve-1 evőkanál méz
a habréteghez: 6 tojásfehérje-fél citrom leve-1 teáskanál méz-5 dkg darált mák-25 dkg áfonya
A tojássárgáját habosra verjük, majd hozzáadjuk a diót, a mákot, a sütőport, és a mézet, majd alaposan összekeverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és hőálló edényben alacsony lángon állandó keverés mellett megdinszteljük. Közben hozzáadjuk a fahéjat és a mézet is. A tésztát a tepsibe simítjuk. A tetején eloszlatjuk a dinsztelt almát. 150 fokra előmelegített sütőbe  tesszük, és 20 percig sütjük. Amíg a tészta sül, a habhoz a tojások fehérjét felverjük a citrom levével és a mézzel, majd óvatosan hozzákeverjük a mákot. A tojásfehérjét a 20 perc elteltével az almaréteg tetejére simítjuk, megszórjuk az áfonyával, majd további 15 percig sütjük.
A desszert melegen és hidegen is egyaránt nagyon ízletes, a hab pedig hidegen sem esik össze.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!